Притишена хода, непевність перших кроків намацує буття наосліп лиш тому, що ти вже зрозумів – то твій єдиний спокій – І згоден знов і знов поринути в пітьму.
Таємний дотик рук – і потяг, і відраза. Нехай нуртує час – він все одно мине, – спрацьований, як кінь, підтоптаний, як блазень, безплідний, як усе у світі осяйне.
Назустріч й мимохідь – безжальний, наче ворог, він із усіх шпарин спроквола вигляда, щоб душу застудив його останній морок, таємний дотик рук, притишена хода.
1989
Ссылка на текст произведения
|