Як хочеться покинути себе, Свої гризоти, спогади, бажання... На березі морськім знаходять діти Камінчики блискучі – може, я Знайду собі де-небудь іншу вдачу І стану інший – безтурботний, владний, Привабливий, упевнений в собі. Або купатись буду – і приплине До ніг мені щербата горошинка. Я проковтну її та й стану враз Рибалкою в південнім місті. Буду Свій човен мати, неводи плести, На теплім морі ночувати часто, Вертатися, коли в волоссі хмар Горять рожеві уплітки, а потім, Коло стола в маленькій кухні сівши, Дивитися, як мати чистить рибу І як луска, спорснувши з-під ножа, До пальчиків пошерхлих прилипає.
|