SF22 Зелена ліщина (Зеленый орешник). Муз., сл.(укр.) – А. Секретарев. Концертная запись, 2008 г. А.Секретарев – голос, гитара, Н.Доляк –флейта, бэк-вокал, В.Войчишин - гитара, бэк-вокал.
. Зелена ліщина.
Пам'ятаю, якось ранком, років двісті тому, може й менше, але це не так важливо, сину, прибігає мій товариш і волає : "Ану, піднімайся, і рушаймо по зелену ліщину."
Я спочатку не второпав, але вмився, поїв, дуже швидко, бо товариш нетерплячий чекає, вже як вийшли за ворота, він мені розповів, що ліщина за вокзалом, а де точно - не знає.
Треба йти до лісосмуги повз великі склади, перелізти огорожу, що навкруг танкодрому, там побачимо сторожку, і почнуться сади, а за ними - та ліщина у гаї старому.
Вона класна - дуже довга, і рівнесенька, як той бамбук, що на базарі продають нам грузини, але краща. Бо крім того, що вона на дурняк, більше зловиш, кажуть люди, якщо вудка з ліщини.
Йшли ми довго і недовго, бо цікаво було, покаталися на танку, на дрезині, на возі, познайомились з поетом, що мав дивне житло - жив у бочці з-під горілки, в степу при дорозі.
Він читав нам гарні вірші, але всі не свої, бо свої читати, каже, - це не дуже етично. А завершив так: "Колеги, як сказав Навої, кожна бочка порожніє, а ліщина - то вічне!"
Тож і рушили ми далі, крізь велике буття, друг мій вже не зовсім поряд, бо пливе на хмарі, але інших до походу приєднало життя: той малює, той віршує, той гра на гітарі.
Так і досі я блукаю у тім райськім саду, загубив початок шляху, геть забув причнну, та, буває, аж зрадію, як відчую, що йду красним лугом разом з другом по зелену ліщину.
. 2004 - листопад 2006.
Ссылка на текст произведения
|