Пародія на “Портрет” І. Жука” О, не рухайтесь, пане! Лише рух, лиш один тільки крок,— Куля влучить у серце І все Вам миттєво пробачить. І життя полотно Намалює дбайливий Ваш рок. І побачить Вас Бог Саме так, як я зараз Вас бачу.
О, не рухайтесь, пане! Прислухайтеся, як плине час, Наближаючи Вас До жаданоі зустрічі з Богом. Він розсудить, хто більше Й болючіше вистраждав з нас, Й чим мене привернула Та Ваша пекельна дорога.
О, не рухайтесь, пане, Й мовчіть, я благаю, мовчіть! Всі слова Ваші марні, І марні всі Ваші надії; Ви б могли і мене Милосердю й любові навчить… Замість цього — й самі Все забули.— Он, дідько радіє!
О, не рухайтесь, пане! Залишайтесь на тому стільці. Ваш комп’ютер — і той Заскрипів і принишк, наче миша. Револьвер затремтів У моїй наболілій руці, Коротенька лиш мить — І навік опанує Вас тиша.
О, не бійтеся, пане!— Я за Вами відразу піду, Бо ніщо в цьому світі Й ніхто мене більш не тримає. Не покину одного,— Звичайно ж, собі на біду. Що ж поробиш,— крім Вас В мене справді нікого немає…
Вже не рухайтесь, пане! Я поглядом Вас огорну, Замалюю в уяві, Щоб мрію свою відтворити В тому світі, де все, Що намріялось, стане буттям, І ми зможемо вдвох, Що судилося, знов пережити…
Вже не рухайтесь, пане!..
Ссылка на текст произведения
|