Ода салу. Коли мороз прохопить до кісток І кров у жилах уповільнить крок І врешті – у теплі – їй стане місця мало,
Вдихне життя – поліська на бруньках, Язик потішить неповторний смак – Зубочок часнику й шматочок сала.
І копчене, і свіже, і з душком, Нагуляне у дубняках під Кряжем, Що може буть корисніше і краще? – Куди до нього фірменний бекон!…
І хай собі мудрують – їм настудить, – Що так шкідливі всі холестерини, Важка для шлунків ніби смаженина – А сало – є, було і завжди буде!
Ссылка на текст произведения
|