Ярило злагіднішало. Поліття. Сова урешт полегшено зітхнула. На вереси бджолина юнь майнула. Сосни й багону ель – терпке повітря.
Прислухатися – щось шепоче вітер. Поскрипує в купинах хвоя снула. Азалія ліхтарики згорнула. У травах орхідеї ледь помітно.
Серед крушин з джерел збігає річка. Затріпотіла війками росичка. У ялівцях жук-олень захмілів.
На сфагнах сивих очка журавлини. Мости боброві, гаті та хатини. З Болотницею млин загомонів…
Ссылка на текст произведения
|