Гора Дніпрова. Канів. Історичне За плесом – Дике поле половіло. Там половці орудували вміло. У лодіях приходили на раду.
Батия орди варварсько-рішучі Палили штурмом побіжденні кручі. Баскаків саджено у розіп’ятім граді.
Литовські князі будували замки. Фортецям майстрували кріпкі вежі. Від рухів гайдамак беззастережних Лишились вирви й підмурків уламки.
Осідок козаків, заллятий кров’ю, Ділили довго Посполита і Московія. Фугасами безжально скородилось. Прадавнє. З руйнищ. Встало. Відродилось.
|