Коли весь двір пірнав у тінь, На пасіку, поза курінь, Тягнуло димом від сушарні. А ми гуляли в ловитки, І ти ховалась за дубки Або за горбики цвинтарні.
А потім сонце западало, І з насипу дивились ми, Як дальнє дерево й доми Скривали тліюче кружало,– І боязко горнулась ти До мене, щоб додому йти.
Є у зорі жаркий янтар, А в півночі Волосожар. О світе мій, землею вкритий! Віддав би я ще й кращий дар За той курінь, за той димок, За твій летючий голосок, За те, щоб знов тебе ловити.
|