Така вже доля галіційської кобіти
А може карма, та дарма, дарма…
Що можуть мовити слова? Терпіти?
О натерпілася! Корма
Пускає милею завдовжки піну
І щогли під вітрилами тремтять
До мене прийдеш – яко вночі тать
Не відаю коли, але напевне стріну …
І викочу барильце оковитої з полином
Медових вуст скуштую, хай їм грець!
Але то буде потім, зараз з морем - герць
Є в нього плани на мою скорину…
П іду я ліпше на місток стерно затисну
І свисну: «Всі на щогли Вашу Мать!
Н е стачить у повітрі кисню!
Ген попереду - Око Бурі! Вітрила геть! Не спать! Не спать!
В оістину в цім чоловічім світі важко жити
І поганяти пряником і батогом любити,
На житі ціпом ворожити ,
І шляхом битим
В глухую ніч брести, шукаючи себе утеклу…
Ссылка на текст произведения
|