Щоб ішов дощ – просто на голови, а не за вікнами, Нам, які опинились від усього далеко, лише не Від цієї трави, у якій розкидані, наче іграшки, наші втомлені черевики, І шелесту в ній шитва, що колише тебе, колише мене…
У якій це буде країні, на околиці якого міста – Старовинного чи сучасного і печального? Де віднайдемося ми, зліплені, може, з одного тіста, Аби дихати і мовчати, дихати і мовчати?
По хлібі й вині повітря тепле і сонне. І дощ у ньому загусне павутинням таким сріблястим… Аби лиш нас не помітили, не попросили з газону – З цієї трави, що може назватися щастям.
|