Вже горобці сидять на споришах, І голову схилив поважний сонях, Сонцями – гарбузи – в шорстких долонях Дрімають в надокучливих дощах.
Дзвінкоголосся вщухло у лісах. Вітри – по стернях – на буланих конях. Зазолотилось – у беріз на скронях. І трави – знічено – холонуть по ночах.
Та ще жоржинами уквітчано сади, По хризантемах – скаче молодик, У зірочках – виблискують – “морози”.
А винограду грона наливні Вбирають літечка останні дні, І розкошують – стиглим соком – оси...
Ссылка на текст произведения
|