Виводять Дух Гори на срібнім повідку Заводять Місяць через шпарку до стодоли. Там гриць-кандиба парко бігає по колу. Дивак. Спіймати хоче тінь свою прудку…
А десь за сотні миль на соннім моріжку пасеться одноріг та ключ сіда додолу спочинку спраглий, стежкою до школи біжить дівча повз них… Там я на літаку з паперу і фанери дивні перуети для неї, Золотої, в небі витинаю. Та все дивлю чи вигляне з карети.
Хоч відаю, хоч дуже добре знаю Як серце-пташка в клітці калатає в тім осоружнім, клятім екіпажі …………. Той стук я чую іноді вночі у шибу в причілковому вікні, коли усі сичі в гаю змовкають як по команді на якусь часину…
©2007 Святослав Синявський
|