А Дніпр навертає
зелену хвилю,
вирви лишає
в піщаних дюнах,
отут ми гуляли
зовсім юні,
отут ми спочинемо
в сивім
ковиллі...
Колись,
не сьогодні,
сьогодні вечір
в литаври вдарить,
в цимбали, в бубни!
Cипне додолу
коралі червні*
та черні* перли
Ми будем трунком
топити тугу...
Вином грайливим
і медом диким
наповним чаші
і душі дивні
метнуться в небо
як іскри ватри
у темінь ночі...
* діалектизми - червоні, чорні
©2004-2007 Святослав Синявський
|