І.
-----------------
і придибала ніч
під бузкове вікно
і на пахощах флокс
пирогів учинила…
і зОлочений віл,
і лисиця прийшли
на гостину
до хижі святої,
і вмостилася Доця
у пелені в Нені,
і примчали в дзвіночках
північні олені
до гори Золотої…
------------------
ІІ
------------------
там і я пролітав
на фанернім своїм
гвинтокрилі,
вдаючи, що лечу
над протокою Дрейка... ------------------
ІІІ
------------------
Груші падали - гуп -
їх ніхто не чіпав
їжаки умлівали від спеки,
завдовжки в сім папугів
удав
бавив кролика,
сині лелеки
мили втомлені ноги...
всі довкола були
упокорено-милі - ------------------
IV
------------------
Владек плескав себе по плечу
кацавейкою бравого Швейка,
Глупов був десь далеко
за Лісом
з Городничим своїм
дзюдоїстим… ------------------
V
------------------
На лісу
гарбуза якийсь лисий
вар’ят почепив
і лякав кучерявих панєнок,
що вмлівали в руках кавалєрів –
от чудило,
хай шляк його трафить! -----------------
і насниться ж таке в понеділок :)
Ссылка на текст произведения
|