Матримоніальна баляда
1 Каламутна річка тече У зеленім саду. Гарну дівку жаль не пече, Я погану знайду.
Ця мені не дасть гарбуза, Не змарнію від чар. Грізний, наче грім і гроза, Буду поряд, як цар.
Пр… Хай питає: «Чом не прийшов, Він не прийшов, знов не прийшов?». Хай горює: «Чом не прийшов, він не прийшов, Знов не прийшов?»
2. У вирій дикі качки Потяглися он там. Покладу собі галушки, Їй малесеньку дам.
Закохається у мене Так, що аж-аж-аж. Приголубить і пригорне – Це вже як Отче наш.
Пр..
3. Ой, на вербi груші ростуть, Лід печений пливе. Підкажіть-но, як її звуть, Де ця краля живе.
Та стара, та оком зизить, Ця кульгава й сопе, Цю не можна витримать мить, Бо потворне й тупе.
Пр..
4. Повертаються журавлі Із далеких земель. Якщо тільки стріну її, Повезу в Буковель.
Пр..
|