Тарас Бульба. Монологи дієвих осіб по мотивах твору М. Гоголя 1. Польська панянка
У Дубнянському замку
Доля зла мене ізводить з дня у день, із року в рік... Чом один лишень і годить сподівання чоловік?
Чом один із гурту інших в снах приходить чарівних? Чом для мене він найліпший, серцем бажаний жених?
Чом не лицар, не вельможа, а чужинець з хлопських верств? Незбагненна воля Божа... Невідхильний долі перст...
2002
|