Канівські гори В кипучу давнину, ще на світанні, Коли Земля тремтіла в метушні, Коли в мочарах, твані, у багні Ставала твердь в хисткому хвилюванні,
Зростали піки, шпилі, сопки, кряжі, Узвишшя, пасма, пагорби, хребти, Ходили ходуном материки Й пустелі розсипалися і пляжі.
А тут збігались у танку, кружлянні Чернеча, Княжа, Мар’їна, Слонова, Гончарна з Грецькою, Плacтунка та Дніпрова, І над Славутичем спинились в здивуванні.
А Божиця і Чортиця не встигли Й засмучені над урвищем застигли.
|