Висять дощі, порозпускали коси, І вітру їх ніяк не заплести, Байдужа мжичка маревом тремтить Збирає на гілках прозорі сльози.
Висять дощі – ліс з смутком сонця просить, Спеленаний вологістю сльоти. Від зелені відмитий лист летить, І подихом його повільно носить.
Висять дощі, в них завмирають звуки, Пташиний ключ, мов розпростерті руки До світла і тепла – в далеку просинь.
Мов дотик сну, мов вітерець світання, Душі печаль, надії і благання, Краса, розрада, біль. Це – осінь.
Ссылка на текст произведения
|